Aversjonsdressur

Hallingdal Hundeklubb har ikke kurs i aversjondressur (sauren), men Nes Jakt og Fiske Forbund har dette flere ganger om sommeren. Kontakt lokallaget her

Aversjonsdressur


Foto: Åsgeir Størdal

Dressering av hunder fra å jage bufe og klovvilt er en viktig aktivitet ute i våre foreninger. Dette foregår ved hjelp av elektrisk halsbånd. NJFF utdanner og autoriserer derfor instruktører som kan foreta denne dressuren.

 

Hvert år dresseres flere tusen hunder fra å jage bufe. I tillegg er flere tusen hunder inne til oppdatering. Denne kursvirksomheten bidrar til at man i mange områder får starte jakt med hund tidligere enn man ellers ville, før beitedyr er tatt ned fra beite.

Også du bør forvisse deg om at din hund ikke jager husdyr eller tamrein på beite før du drar på jakt. Slike hendelser er ikke opprivende bare for deg. I tillegg til at de dyr som jages kan bli skadet, kan slike hendelser også medføre negative holdninger og konsekvenser for hundehold generelt og bruk av jakthunder spesielt.

Tilbudet om aversjonsdressur er åpent også for hunder som ikke er definert som jakthunder. Erfaringer de seinere år viser at det svært ofte er hunder av disse rasene som er involvert i hendelser hvor sauer blir jaget, skadet eller drept. Alle hunderaser har jaktinnstinkt. Som seriøs hundeeier er det derfor riktig å gjøre hva som er mulig for å hindre at hunder forstyrrer eller skader bufe selv om man ikke har hund av jakthundrase.

NJFF har utarbeidet et informasjonshefte for hundeeiere om hvordan aversjonsdressuren gjennomføres og hvordan du skal forberede hunden.

ta kontakt med Anders Halland Mob.41270540. Njff

Nes jakt og fiske forening 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kristin | Svar 23.07.2013 03.03

HHK henviser kun til NJFF sitt aversjonsdressur da vi ikke kan gi dette tilbudet selv. Så da må du ta kontakt med dem via nettsiden til NJFF

BMB | Svar 21.06.2013 13.00

er det mulig å legge ut det heftet det refereres til på nett ??

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.11 | 18:44

Hei. Det ligger på Torpomoen. HHK medlemmer som har betalt treningsavgift kan bruke dette 24/7/365. Blir også benyttet på våre kurs.
Mvh Rune

...
05.11 | 15:38

Hei! Hvor ligger den innetrenings lokale?

...
30.10 | 19:47

Shetland sheepdog. Har bare trent litt på egen hånd her hjemme. Kunne godt tenkt meg et valpekurs. Men lang å kjøre på vinterstid, så må tenke litt.

...
30.10 | 18:03

Hei Torild. Har aldri hatt øvre grense. Hvordan rase har du? Hva har du trent med valpen før? Har ikke andre alternativer pr i dag. individuell opplæring.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE