Miljøtrening av Valp og Voksne hunder.Utstilling

Miljøtrening hver tirsdag 18:00-20:00 fra 8 mai 2018.Alltid NKK instruktør tilstede. Lurt å følge med på facebook.
Smiler
Dette er en gruppe hos HHK for Miljøtrening av valper og voksne hunder, sosialisering for valper mellom 12 og 18 uker, for utstillingstrening, og de som ikke har målrettet trening. Det blir alt fra kaffe-hundeprat til enkle øvelser og trening. Her kan en ta opp gleder, problemstillinger, få råd m.m. Utstillingstreningen hjelper vi hverandre og gjør ringen så reell som mulig.
Kansje noen vil slå seg sammen om reise til utstillinger også Vinker
 
Følg med på facebook gruppen for HHK Utstilling og sosialgruppa, der kommer kjapp info fortløpende om ting som skjer på kort tid.
Samme med snuseturer. Noen som drar i gang en tur, og inviterer andre med seg. Veldig fint når noen tar stefettpinnen, og finner en passende dag og rute du vil gå med andre, kan hvor som helst i dalen.
 
På Torpomoen har klubben flotte områder til disposisjon. Tilgang på utstyr, toalett og vann.Se på aktivitetskalenderen, der står det hvem gruppe som er der, eller kom bare innom.
Dere er velkommen til å være tilskuer eller bli deltager med de andre gruppene, der de trener målrettet i "sin gren" innen hundesport.
 
 
Vi i miljøtrening og sosialisering møtes for hundeprat og hundetrening. Det er viktig for alle hunder å bli sosialisert opptil 18 uker da lukkes det "vinduet " hos hunden. Deretter er det miljøtrening som trngs.
(bare husk å vise hensyn til andre hunder på plassen, og ha den i bånd)
Dere må veldig gjerne komme med ønsker om aktivitet eller innspill av alle slag.
Ta kontakt om du lurer på noe.
 
Følg med på Facebook hvis du er i tvil om andre er der samme tid som du.

Sosialisering/felles aktivitet: (ikke alltid på selve treningsbanenbanen)

 Se full oversikt i fanen Treninger, og aktivitetskalenderen

Kontaktperson: Liss 97548270 Utstilling
                       Eva 90117009 Miljøtrening
Nedenfor her ser dere forskjell på sosialisering og miljøtrening, greit å lese.

Sosialisering og miljøtrening

Sosialisering:

Dette er en definasjon som mange ikke helt veit hva er. Noen mener det er å slippe hunden i "barnehagen", lek, tjoho, livet er herlig. Men det er nok mye mer enn det. For en valp kan dette ende med b.l.a. skader og frykt for andre hunder.

Det første valpen sosialiseres med er kullsøsken. Valpens språk er genetisk, men for at dette skal bli fullt utviklet må det trenes sammen med de andre i flokken. 

Det kan være lurt å finne hunder som selv har god atferd. Det er viktig at valpen får videreutviklet språket sitt og lære seg samspill også med andre hunder enn dem den tilbrakte tid med i valpekassa. Voksne hunder vil ofte lære valpen hvilke regler som gjelder i hundeverden. Noen ganger er det nødvendig at den voksne hunden sier i fra i litt store bokstaver, noe som kan avstedkomme både knurring, brøling og kanskje glefsing. Husk at dette oftest er normal hundeatferd der hundene prater sammen på sitt eget språk. Dette må valpen lære. Den vil ikke bli skadet i slike tilfeller så lenge den voksne hunden selv har normal atferd. For å unngå skremmende opplevelser bør du oppsøke hunder som selv har et godt språk og som ikke skader valpen din. Slike hunder vil instinktivt forstå hvor i utviklingen valpen er, og hvordan den skal oppdras.

Om valpen din nå skremmes av en stor sort hund, må du sørge for at den får tilstrekkelig med positive opplevelser med snille, trygge hunder fremover. Derfor er det viktig at begge parter har kontroll på sin hund. Det er veldig bra å være med på hverdagslydighet/ valpekurs tidlig, slik at valpen blir vandt med alt som skjer og andre hunder under kontrollerte rammer. Den vil bli tryggere, og du vil bli tryggere. Dere vil samtidig lære lydighet for å ta med videre i hverdagen. Valpen blir eldre og større. All den jobben du gjør nå, er en investering for fremtiden. Understimulering i denne sensitive perioden for sosialisering kan føre til permanente atferdsproblemer i senere alder.

Ikke bare må valper sosialiseres på andre valper og mennesker, men husk også på barn, eldre mennesker, handikappede, personer som går med paraply, krykker, rullatorer osv. og mennesker som ser litt annerledes ut for eksempel mennesker med skjegg, lue, caps, briller og lignende. Alt lagres og ligger i hundens minne, men husk at opplevelsene må være positive, for negative opplevelse lagres også.

 Miljøtrening:

Miljøtreningen er vel så viktig som sosialiseringen av hunden. Og alle hunder trenger miljøtrening så tidlig som mulig, og så ofte du har mulighet. Det kan være biler, trafikk, lyden av barn, gjenstander som beveger seg, kjøre bil, buss, trikk, ulike underlag å gå på osv. For at hunden skal passe inn i vårt liv og vår livsstil, må den godta de utfordringer som finnes i vårt miljø.

Gå selv foran som en trygg leder, og la hunden få utforske og bruke den tiden den trenger på å bli kjent. Habituering er den prosessen hvor en hund blir vandt til hendelser i miljøet som ikke er av betydning, og lærer å ignorere det. 

Dette er bare en liten pekepinne på hva definasjonene er, og hva en valp bør oppleve tidlig. Ved å være med på kurs eller treninger, vil mange av disse momentene oppleves. Disse skal være trygge og positive, og bygge opp ett forhold dere i mellom Smiler

HUSK

Respekt den GULE hund, les her: gul hund

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.02 | 07:50

Hei Kristin. Kursene blir holdt på Torpomoen.
Mvh
Rune

...
02.02 | 16:38

Hei. Vi får valp om et par dager (lundehund) og kunne tenke oss et valpekurs. Vi bor i Hemsedal. Hvor foregår valpekursene deres?
Vennlig hilsen
Kristin Devor

...
02.01 | 17:38

Velg Hallingdal hundeklubb på «min side» på nkk.no. Du får da krav om medlemsavgift kun til oss, så lenge du betaler grunnkontigent nkk allerede.

...
02.01 | 14:15

Hei. Er medlem av øvre numedal h.k. shetland sheepdog klubb og da også nkk. Vil gjerne bli medlem hos dere . Hvordan, siden jeg er i nkk.? Hilsen torild imingen

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE