Treninger og aktiviteter

Treningene er ment som egentrening med sosialt innslag  Men vi hjelper hverandre, kommer med råd og tips. Fellestrening første timen på tirsdagsamlingene.

Noen er med for å sosialisere hunden, noen er med for å trene for konkurranse, dette bestemmer du selv.
Dette er for alle, nybegynner eller erfaren, rasehund eller blanding, og det er gratis for medlemmene.

Hunden din må være vaksinert, og ikke ha smitte, som f.eks lus. Og du må vise hensyn over andre som er der. Husk å ta opp etter hunden din. Les fanen regler på banen.

Medlemmene må gjerne bruke facbook sidene våres for å utlyse en aktivitet, og etterlyse om noen  vil bli med. 

Trening på Torpomoen. Da er det veileding, hjelp, tips/råd, sosialisering og egentrening. Kontaktperson: Rune 90071246 eller Anne-Grethe 99643198

Alle kan være medlem i Facbookgruppene selv om det ikke blir som medlemskapet hos HHK
Hovedgruppen på FB: Hallingdal Hundeklubb 

 AGILITY:  Trener flere dager, regi HHK. ( Se egen fane)

Kontaktperson Ingunn Håverstad 

FB: HHK  Agilitygruppa


 Lydighetsgruppa trener konkurranselydighet.
 

(se egen fane) Kontaktperson Rune Langård, tlf: 90071246 

FB: HHK  Lydighetsgruppa


 FB: HHK Brukshundgruppe (egen fane)


 FB: Sosialisering og utstillingsgruppe , (se egen fane)

FB: HHK sosialisering/Utstilling

Kontaktperson Anne-Grethe 99643198

Nederst på siden her er det en liten lesning om hva sosialisering og miljøtrening innebærer og noe som kan være greit å ha i bakhodet før en blir med.

Sosialisering og miljøtrening

Sosialisering og miljøtrening

Sosialisering:

Dette er en definasjon som mange ikke helt veit hva er. Noen mener det er å slippe hunden i "barnehagen", lek, tjoho, livet er herlig. Men det er nok mye mer enn det. For en valp kan dette ende med b.l.a. skader og frykt for andre hunder.

Det første valpen sosialiseres med er kullsøsken. Valpens språk er genetisk, men for at dette skal bli fullt utviklet må det trenes sammen med de andre i flokken. 

Det kan være lurt å finne hunder som selv har god atferd. Det er viktig at valpen får videreutviklet språket sitt og lære seg samspill også med andre hunder enn dem den tilbrakte tid med i valpekassa. Voksne hunder vil ofte lære valpen hvilke regler som gjelder i hundeverden. Noen ganger er det nødvendig at den voksne hunden sier i fra i litt store bokstaver, noe som kan avstedkomme både knurring, brøling og kanskje glefsing. Husk at dette oftest er normal hundeatferd der hundene prater sammen på sitt eget språk. Dette må valpen lære. Den vil ikke bli skadet i slike tilfeller så lenge den voksne hunden selv har normal atferd. For å unngå skremmende opplevelser bør du oppsøke hunder som selv har et godt språk og som ikke skader valpen din. Slike hunder vil instinktivt forstå hvor i utviklingen valpen er, og hvordan den skal oppdras.

Om valpen din nå skremmes av en stor sort hund, må du sørge for at den får tilstrekkelig med positive opplevelser med snille, trygge sorte hunder fremover. Derfor er det viktig at begge parter har kontroll på sin hund. Det er veldig bra å være med på hverdagslydighet/ valpekurs tidlig, slik at valpen blir vandt med alt som skjer og andre hunder under kontrollerte rammer. Den vil bli tryggere, og du vil bli tryggere. Dere vil samtidig lære lydighet for å ta med videre i hverdagen. Valpen blir eldre og større. All den jobben du gjør nå, er en investering for fremtiden. Understimulering i denne sensitive perioden for sosialisering kan føre til permanente atferdsproblemer i senere alder.

Ikke bare må valper sosialiseres på andre valper og mennesker, men husk også på barn, eldre mennesker, handikappede, personer som går med paraply, krykker, rullatorer osv. og mennesker som ser litt annerledes ut for eksempel mennesker med skjegg, lue, caps, briller og lignende. Alt lagres og ligger i hundens minne, men husk at opplevelsene må være positive, for negative opplevelse lagres også.

 

Miljøtrening:

Miljøtreningen er vel så viktig som sosialiseringen av hunden. Og alle hunder trenger miljøtrening så tidlig som mulig, og så ofte du har mulighet. Det kan være biler, trafikk, lyden av barn, gjenstander som beveger seg, kjøre bil, buss, trikk, ulike underlag å gå på osv. For at hunden skal passe inn i vårt liv og vår livsstil, må den godta de utfordringer som finnes i vårt miljø.

Gå selv foran som en trygg leder, og la hunden få utforske å bruke den tiden den trenger på å bli kjent. Habituering er den prosessen hvor en hund blir vandt til hendelser i miljøet som ikke er av betydning, og lærer å ignorere det. 

Dette er bare en liten pekepinne på hva desinasjonene er, og hva en valp bør oppleve tidlig. Ved å være med på kurs eller treninger, vil mange av disse momentene oppleves. Disse skal være trygge og positive, og bygge opp ett forhold dere i mellom.

HUSK: Gul hund, respekter dette! Les mer hva det betyr under fanen Gul Hun Smiler  Respekter også bånntvang sesongene, det er ikke bare for husdyrene på beite, vill dyrene, men også andre hunder og folk. Noen tørr ikke være i nærheten av løse hunder. Vi hundeeiere har faktisk ikke forkjørsrett  


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.11 | 18:44

Hei. Det ligger på Torpomoen. HHK medlemmer som har betalt treningsavgift kan bruke dette 24/7/365. Blir også benyttet på våre kurs.
Mvh Rune

...
05.11 | 15:38

Hei! Hvor ligger den innetrenings lokale?

...
30.10 | 19:47

Shetland sheepdog. Har bare trent litt på egen hånd her hjemme. Kunne godt tenkt meg et valpekurs. Men lang å kjøre på vinterstid, så må tenke litt.

...
30.10 | 18:03

Hei Torild. Har aldri hatt øvre grense. Hvordan rase har du? Hva har du trent med valpen før? Har ikke andre alternativer pr i dag. individuell opplæring.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE